2 Mart 2016 Çarşamba

Hainliğin ve faşizmin oto testi



Hainliğin ve faşizmin oto testi

Bir insan kendisini devrimci ve demokrat olduğuna inanır. 
Çevre yada bazı paradigmaların etkisiyle farkında olmadan düşüncesinden sapabilir.
Ama hala kendisini devrimci ve demokrat olduğunu zannedebilir 
Sosyalist bir insan yaşadığı toplumda otoritenin her türlü baskısına insan hak ve özgürlükleri ihlaline, emek hakkı gaspına direnir hak mücadelesini sürdürür ve ülkede her türlü ırkçılığa ve faşizme,otoritenin her türlü baskısına insan hak ve özgürlüklerinin çiğnenmesine şiddetle karşı çıkar. çıkmalıdır da.
Ama bunları gerçekleştirirken başka ülkelerin ve milletlerin hatta kendi toplumu içindeki kesimlerin dünden kalan mağduriyet sebebine dayansa bile ırkçı ve faşist davranışlarına hoşgörü ile bakıyorsa,tavır koyamıyorsa hatta destekliyorsa o kişi ne devrimcidir ne sosyalisttir ne de demokrattır. 
Aksine sosyalist maskesine sığınmış intikamcı kinci ırkçı aidiyetine göre bilinç altında feodalizmin kalıntılarından kurtulamamış hain yada faşisttir.
Bu yeni yada yeni az gelişmiş ülkelerde görülen önemli özelliklerdendir.
Emperyalist gelişmiş batılı ülkeler bütün ideoloji ve düşünceleri yaratarak kendi halklarını bundan en iyi şekilde yararlandırırlar artık kendi ülkelerindeki halklar bilinçlidir onların edindiği bu hakları geri alamazlar.
Ekonomik bunalımlarını rahatlatmak için halktan yana sol düşünceleri bir yandan henüz kültürel açıdan hazır olmayan ülkelere ihraç ederler.
 diğer taraftan el altından gelişmemişliği gericiliği ırkçılığı cehaleti yüceltecek faaliyetlerde bulunurlar Gülen Tayyip pkk örneği gibi
amaç kargaşa ve o ülkeyi ele geçirebilmektir
Demek istediğim hazır olmayan zeminde emperyalizm kendisine karşı olan ideolojileri bile kendi yararına kullanır.
Doğru bir sosyalist düşünceden kendi özüne sadık doğru sonuç alabilmek için 3 doğruya daha ihtiyacı vardır
Doğru zaman Doğru zemin ve Doğru sahip ve strateji
Bunlar hazır değilse o düşünce kendine bulunduğu yere ve sahibine ihanet eder düşmanlarınca kullanılır.

 insan


EmoticonEmoticon