4 Mart 2016 Cuma

5000 yıllık Otzi'nin 19 akrabası bulundu 5000 found the 19-year Otzium relatives

5000 yıllık Otzi'nin 19 akrabası bulundu

5000 yıl önce yaşayan Otzi'nin Avusturya'da Akrabaları bulundu.
Ne kadar ilginç değilmi Avusturya'nın buz kaplı dağlarından 5300 yıl öncesine ait bir ceset bulunuyor.bilim 5000 yıl önceki insanın durumu ve yaşamı hakkında bir çok bilgiye ulaşıyor.
Ve yapılan DNA araştırmaları sonucunda Otzi'nin 19 akrabası bulunuyor bu insanların 5000 yıl önceki atalarını tanımanın onun nasıl biri olduğunu öğrenmenin hissi oldukça enteresan olmalı. 
Sonradan yapılan ölçümlerde Otzi'nin tam bulunduğu noktanın Avusturya değil üç beş karış farkla İtalya sınırında olduğu belirlenmiş Otzi'yi İtalya devralmıştı.
İtalya'da da yapılacak olan bir araştırmada daha bir çok akrabalarının çıkacağından eminim bu bana başka bir şey daha anlatacak ırkların ve etnik kökenlerin sadece bir masal olduğu konusundaki inancım daha da pekişecek insanların binlerce yıldır birbirlerine karıştığı bu gün bilinen latin ırkı ile alman ırkının da birbirlerinden farklı ayrı genden oldukları hikayesi. 
Eminim İtalya'da Otzi'nin akrabaları 19 la sınırlı kalmayıp yüzlerce olacaktır.
Şimdi bu konu ile ilgili dünya medyasına düşen son haberi okuyalım. 


1991 yılında İtalya Avusturya sınırındaki Ötzal Alplerinde kaybolan iki Alman turist doğal koşullar nedeniyle mumyaya dönüşmüş bir insan bedenine rastlarlar.
Önce 1. Dünya Savaşından kaldığı düşünülür. 
Ancak laboratuvar analizi sonuçları mumyanın 5300 yaşında olduğunu ortaya koyar. 
Otzi Buzadamı olarak adlandırılan mumya dünyanın en eski iki mumyasından biridir

Mumya o kadar iyi durumdadır ki, ondan elde edilen bulgular Otzi'nin yaşamı hakkında bir çok ayrıntıyı gün ışığına çıkarır. 
Otzi öldüğünde yaklaşık 45 yaşındadır. 
Boyu 165 cm dir 60 kg cvarında olduğu anlaşılmaktadır. 
Ellerinde bileklerinde ve gövdesinde yara izleri vardır. 
Sırtında bir ok yarası olduğu anlaşılmaktadır. 
Bilim adamları mumyanın yanında bulunan iki tür mantardan birinin antibiyotik özelliği olması ve dişlerinden elde edilen bulgulardan yola çıkarak Otzi'nin uzun süre diş apseleri ve enfeksiyonlarıyla boğuştuğu ve bu mantarı da muhtemelen tıbbi nedenlerle yanında gezdirdiği sonucuna varmışlardır. Ayrıca vücudunda bulunan 61 adet dövmenin genelde akupunktur noktaları üzerinde olması o dönemde ilkel bir tür akupunktur uygulamasının olduğnu da düşündürmektedir. 
Sindirim sistemi analizinden elde edilen veriler ışığında Otzi'nin son menüsü de açığa çıkmıştır; tahıl, dağ keçisi ve kızıl geyik eti. 
DNA araştırmaları sonucunda ise bugün Avusturya'da Otzi'nin yaşayan 19 akrabası olduğu belirlenmiştir.

Bugünlerde İtalyan araştırmacılar bilgisayarlı tomografi yardımıyla, 5,300 yıl önce Alp dağlarında ölen Buzadam Otzi’nin boğazındaki ses yolunun bir modelini çıkararak, Otzi’nin sesinin “tınısını ve rengini” öğrenmeyi planlıyor. Böylece dünyanın bilinen en eski mumyasının sesli harfleri nasıl söylediği öğrenilebilecek.




EmoticonEmoticon